tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Onderhouden 

Zaaien en Gazononkruiden verhelpen.

Zonnebloemen of andere bloemen kunt u nu zaaien: makkelijk, leuk en prachtig voor kinderen, die grote bloemen. Het gras groeit nu goed (als u het gazon heeft gemest in maart) volgende maand in juni de 2de keer bemesten, om de 3 maanden doen. Nu kunt u ook kijken als u veel onkruid in het gazon aanwezig is, dat is ook te verhelpen met een middeltje van Bayer of Luxan producten. Laat u evt. nog bij praten (niet mailen) over u bemestingsschema. Wij kunnen ook nog mondeling communiseren, in deze tijd..

Vaste planten

Hoog uitgroeiende vaste planten hebben nu extra steun nodig. Bind geen bossen stengels samen aan bamboestokken, maar houd rekening met de vorm van de plant.

Klimplanten leiden en aanbinden

Leid nieuwe scheuten naar waar u ze hebben wilt. In veel gevallen is insteken tussen al aanwezige ranken een perfecte manier, maar u zult soms ook moeten snoeien om ze in toom te houden en regelmatig nieuw moeten aanbinden.

Kruiden

Plant kruiden zo zonnig en beschut mogelijk. De meeste keukenkruiden groeien ook prima in potten en bakken. Een mooi assortiment van Kruiden PUUR verkrijgbaar.

Hagen van voeding voorzien

Geef hagen mest bij de wortels om te voorkomen dat die elders op zoek gaan naar voeding en uw andere beplanten beconcurreren. Gebruik bij voorkeur speciale mest voor haagplanten of een algemeen DCM siertuinbemesting 3 maanden werking.

­