tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Nu planten

Dak/parasol, lei, sier, zuil- en fruitbomen, planten en coniferen die in pot zijn gekweekt kunt u mits het niet te warm is nog gewoon planten.

Planten, scheuren en vervangen

Als er in bepaalde vaste planten nu nog geen leven zit, hebben ze de winter niet doorstaan. Vervang ze door nieuwe planten en verbeter de grond ter plekke met Vivimus of compost met een aanvulling van DCM organische meststof voor vaste planten,heesters en bomen (siertuinbemesting).

Rooi planten die weinig leven meer hebben op, steek of scheur de jonge randen eraf, plant die opnieuw in en gooi de oude harten weg. U kunt nu ook tropische bloeiers, zoals Canna, buiten uitplanten. U kunt nog tot half mei zomerbloemen zaaien.

De vijver

Alles wat in de vijver kan groeien, bloeien en leven, mag er nu in. Ook waterhyacint, mosselplantje en andere tropische soorten. Zorg dat tweederde van het wateroppervlak vrij van planten blijft. Zet de pomp weer aan (als u dat nog vergeten was, en doe dan meteen nieuwe bacteriën in het biofilter), kijk tevens even goed na of er nog voldoende zuurstofplanten inzitten. Laat u vijverwater nog even GRATIS testen, want METEN is WETEN.

­