tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Mei

In mei is het tuinseizoen in volle gang. Wij bieden nu volop keuze, iedereen lijkt wel aan de slag om zijn tuin weer mooi en kleurrijk te maken. Moederdag - de tweede zondag in mei - is een uitgelezen gelegenheid om een mooie tuinplant cadeau te doen.

Persoonlijke touch

Wilt u er een persoonlijke touch aan geven? Ga dan op zoek naar een plant met een speciale geur, kleur of misschien een toepasselijke naam. Wist u dat er een Rododendron/Azalea bestaat met de naam ‘Mothersday of moederkesdag’? Gezellige moederdag!

Het kan nog vriezen!

Nu het weer steeds mooier wordt, wilt u graag aan de gang met Geraniums, perk, hang, terras- en kuipplanten. Van 11 tot en met 14 mei is het echter IJsheiligen en dan kan het ’s nachts nog vriezen. Dus nog een beetje voorzichtig of toe dekken.

Heeft u kuipplanten tijdens de wintermaanden overgehouden? Die kunnen nu ook weer naar buiten. Zet ze niet meteen de hele dag in de volle zon, maar laat ze eerst even wennen aan de warmte en het licht.

Mooie plaatjes maken

Planten in potten zijn ideaal om uw tuin of balkon mee te verfraaien. U kunt voor eenheid zorgen door bijvoorbeeld voor een bepaald kleurthema te kiezen, of juist voor een bepaalde plantsoort in verschillende kleuren.

U kunt ook mooie combinaties maken door bloeiende planten te mixen met opvallende bladplanten. Denk ook aan hanging baskets en hangbakken om saaie muren of verloren hoekjes aan te kleden.

­