tuincentrum en boomkwekerij peter van gennip

Tuincentrum en boomkwekerij Peter van Gennip

Februari

Krijgen uw tuinideeën al vorm, maar kunt u nog wat inspiratie gebruiken? Bezoek dan een van de tuinbeurzen die in deze periode plaatsvinden.

Inspiratie opdoen

Ons tuincentrum maakt zich op voor het nieuwe seizoen: een ideale plek om kennis te maken met actuele trends en ideeën. Heeft u behoefte aan nog meer creatieve inbreng? Maak eens een afspraak samen met ons en een tuinarchitect of een hovenier.

Steeds beter

Dit is het uitgelezen moment om te werken aan de verbetering van uw tuin. Door bijvoorbeeld paden en terrassen aan te leggen, het gazon te herstellen of de grond te verrijken met voedingsstoffen. U kunt nu al beginnen met snoeien, planten en verplanten,alleen van bladverliezende planten. Bij twijfel eerst vragen dan doen!

Laat de kinderen ook meegenieten van alles wat groeit en bloeit. Dat kan eenvoudig door – in huis – tuinkers of sterrenkers te zaaien in een potje of kweekbakjes (bij ons in diverse maten verkrijgbaar). Het plantje kiemt en groeit heel snel. Dat is leuk om te zien, en het is ook nog eens gezond en lekker!

Dieren in de tuin

Heeft u nestkastjes in de tuin? Geef ze een grondige schoonmaakbeurt en verwijder eventueel ongedierte zodat vogels die zich dit seizoen in het kastje willen nestelen daar geen last van hebben.

Woelratten en woelmuizen wilt u liever niet in uw tuin: al vretend aan de plantenwortels kunnen ze veel schade aanrichten. U kunt ze het beste verdrijven door stinkende producten in de gangen te leggen. Daar houden ze niet van.

­